Site Loader

Een museum is een structuur die dient als een opslagplaats voor een verzameling objecten en artefacten van verschillende waarde. Veel openbare musea bieden bezoekers de mogelijkheid om deze objecten gratis te bekijken. Musea zijn vaak te vinden in gebouwen, huizen of andere openbare gebouwen die zijn ontworpen om dergelijke artefacten te huisvesten. De term “museum” kan ook van toepassing zijn op elke verzameling items die niet bedoeld is om te worden gebruikt. Dit omvat items die in bruikleen zijn van andere bronnen, maar nog steeds te zien zijn in de originele verpakking.

Veel mensen bezoeken musea om de collecties kunst en artefacten in hun collectie te bekijken. Hoewel het doel van een museum in de eerste plaats is om artefacten tentoon te stellen, bieden veel musea een verscheidenheid aan informele leermogelijkheden voor mensen die meer willen weten over deze objecten. Een voorbeeld hiervan is de Saatchi Gallery in Londen. Bezoekers worden hier uitgenodigd om schilderijen in de galerijen te bekijken, maar mogen het schilderij ook aanraken en voelen. Omdat het museum alleen kunstwerken toont die verkoopbaar zijn, is dit soort informeel leren bij de meeste andere musea niet mogelijk.

Een andere vorm van informeel leren vindt plaats bij musea die zich richten op het immaterieel erfgoed van een gemeenschap. Een voorbeeld van dit soort immateriële traditie is de kunst en cultuur van een bepaalde gemeenschap of regio. In veel gemeenschappen zijn er lokale musea die zich richten op de kunstgeschiedenis van de regio, en lokale festivals die lokale kunstenaars tentoonstellen.

Sommige musea die gespecialiseerd zijn in een bepaald onderwerp helpen mensen ook hun tradities en culturen te ontdekken door culturele evenementen en programma’s te organiseren. In Washington, D.C. bijvoorbeeld, organiseert het National Museum of the American Indian elk jaar verschillende evenementen die stammen en leden van de gemeenschap samenbrengen om culturele evenementen te vieren en informatie over hun geschiedenis te delen. Veel nationale musea bieden programma’s waarmee deelnemers een breed scala aan onderwerpen kunnen verkennen via het medium van een museum.

Ook vinden er telefonische interviews plaats tussen museumprofessionals en medewerkers die uitgebreid onderzoek doen naar een regio, een stad, een land of de wereld. Deze telefonische interviews kunnen plaatsvinden in de kantoren van een museum, maar kunnen ook plaatsvinden in klaslokalen of in de vorm van online conferenties. Museumprofessionals die dit soort interviews afnemen, helpen bij het beantwoorden van vragen over de kunst, cultuur en geschiedenis van een regio die gunstig zijn voor studenten die de cultuur van het gebied willen bestuderen. Veel musea voeren dergelijke telefonische interviews om toekomstige generaties te informeren over het immaterieel erfgoed van een regio.

Archeologische wetenschap is een gebied waar veel musea jonge bezoekers helpen opleiden. Een aantal nationale musea helpt bij het sponsoren van opgravingsexpedities die de wetenschappers meenemen op een rondreis langs archeologische vindplaatsen over de hele wereld. Het Field Museum of Natural History in Chicago, Illinois, sponsort bijvoorbeeld een jaarlijkse opgraving die wetenschappers meeneemt op een driedaagse reis naar het Adirondack-gebergte op zoek naar fossielen van wolharige mammoeten. Verschillende grote musea, waaronder het Smithsonian, hebben een hele afdeling die is gewijd aan opgravingen en de studie van archeologie en archeologische artefacten.

Miranda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ADS