Site Loader

Een museum is meestal een instelling die zich serieus bezighoudt met een bepaalde verzameling objecten en artefacten van verschillende interesse. De meeste openbare musea spannen zich in om deze objecten op een ordelijke manier tentoon te stellen voor het plezier van alle bezoekers. Deze instellingen zijn ook verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van de artefacten door regelmatige inspecties uit te voeren op hun opslag, behandeling en weergave. Sommige musea zijn gespecialiseerd in de studie van een bepaald onderwerp of thema. Anderen kunnen zich richten op een bepaalde stijl of soort kunst.

Musea kunnen ofwel openluchtmusea zijn die zijn ingesloten in gebouwen. Openluchtmusea bevinden zich meestal op het terrein van een oud bouwwerk, zoals een stadhuis, paleis, kerk, stadion, enz., terwijl gesloten musea meestal zijn ontworpen als onderdeel van een gebouw of aan een gebouw zijn bevestigd. In de Verenigde Staten zijn er twee grote openluchtmusea: het Smithsonian American Art Museum en het National Museum of Natural History. Aan de andere kant zijn de meeste musea in het Verenigd Koninkrijk ingesloten in gebouwen.

De voorgestelde definitie van een museum zou moeten zijn “een instelling die zich toelegt op de studie van de menselijke geschiedenis en cultuur, soms met een focus op een specifiek gebied of vakgebied”. Openluchtmusea mogen geen vaste indeling hebben; de meeste roteren echter door verschillende thema’s om gelijke tred te houden met veranderende interesses en trends. In de Verenigde Staten roteert het National Air and Space Museum bijvoorbeeld door tal van onderwerpen zoals luchtvaart, astronomie en ruimteonderzoek. Ook werd voorgesteld dat de kandidaat in een telefonisch interview zou aangeven welke elementen van het Museum zij graag in haar werk zou willen zien.

Een van de voorgestelde toevoegingen aan de definitie van museum zou moeten zijn “de mogelijkheid om een ​​breed scala aan objecten en displays te presenteren, met de nadruk op het vermogen om een ​​object te interpreteren als relevant voor zijn tijd, plaats, genre of onderwerp”. Deze definitie omvat musea als het Smithsonian American Art Museum en het Victoria and Albert Museum in Londen. Daarnaast moet de voorgestelde definitie informatie bevatten over het soort personeel dat in deze musea werkt. De voorgestelde lijst omvat museumdirecteur, conservator en manager/curator, en museumcontact, marketing, public relations en administratie.

De vierde definitie is “het vermogen om een ​​grootschalig, geïntegreerd museum te ontwerpen dat effectief voldoet aan de eisen van de gebruikers van het museum”. Volgens de definitie moet het museum “technologie gebruiken als een beschikbare hulpbron” om bezoekers aan te trekken en vast te houden. Andere elementen van deze definitie zijn bedoeld om de toewijding van het museum aan duurzaamheid en de langdurige zorg voor zijn collecties en artefacten te benadrukken. Deze musea moeten ook “nieuwe benaderingen van conservering en beheer aannemen in het licht van veranderingen in de omgevingsomstandigheden en de noodzaak om hulpbronnen te behouden.” Ten slotte is de focus van deze definitie om de toewijding van het museum aan onderwijs te benadrukken. Het wil een museum definiëren als een effectieve partner in de samenleving, toegewijd aan de studie en waardering van kunst door middel van onderwijs, onderzoek en kenniscreatie.

De vijfde en laatste definitie is “een museum dat zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek met het publiek wil delen.” Het Museum wordt niet primair bepaald door deze eis; het is eerder het resultaat van de combinatie van andere definities die het museum hanteert. De definitie zou bijvoorbeeld kunnen zijn “een museum dat mensen informeert over de natuurlijke wereld door de uitbundigheid van zijn visuele en natuurlijke werken”. Op deze manier zou het museum worden beschouwd als een allesomvattende onderneming, en alle componenten waaruit het concept, de organisatie en de werking bestaan, passen netjes bij elkaar onder één hypothese: het museum zet zich in voor onderzoek, onderwijs en maatschappelijke betrokkenheid.

Miranda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ADS